ASPES | Despre noi
18859
page,page-id-18859,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

Despre noi

ASPES – Istoric

Fondată în 2003, Asociația pentru Prognoze și Studii Economico-Sociale este o organizație profesională privată, non-profit, ne-partizană, dedicată înțelegerii mai bune a economiei și problemelor ei și care reunește personalități de marcă ale managementului, mediului de afaceri și ale cercetării economice, personalități care au contribuit și dezvoltă constant studii și concluzii pentru societatea românească.

ASPES s-a impus în peisajul economic românesc drept una dintre entitățile relevante de cercetare economică. În prezent, ASPES are aproximativ 100 de membri provenind din elita academică, de business și a societății civile și își concentrează activitatea pe câteva domenii de cercetare și diseminare: analiza stadiului de dezvoltare a diferitelor sectoare ale economiei, evaluarea diferitelor modele de comportament economic și a efectelor politicilor publice și prognoza efectelor propunerilor alternative de politici economice. Totodată, ASPES este editorul reputatei reviste ECONOMISTUL.

ASPES este sprijinită prin sponsorizări și donații din partea unor societăți comerciale și persoane fizice, din partea unor fundații private, prin alte contribuții ale persoanelor fizice sau ale companiilor, precum și prin granturi obținute pentru lucrări de cercetare și studii.

Contact ASPES

Pentru înscrieri în asociație și informații suplimentare și vă invităm să utilizați datele de contact de mai jos.

Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES) • Grupul de presă ECONOMISTUL •

 • Adresa: 010584 București, Calea Dorobanților nr. 189, et. 1, sector 1; 
 • e-mail: office@aspes-forum.ro; secretariat@economistul.ro; dinudinulescu@aspes-forum.ro.
 • tel.: (+40)21.312.22.48; 
 • tel./fax:(+40)21.312.47.99;
 • mobil: (+40)722.636.462 (Leontin Dinulescu – secretar general ASPES)

Obiectivele ASPES

 • Încurajarea cercetării economice, în special studiul aprofundat și statistic ce stabilesc condițiile reale ale vieții sociale.
 • Evaluarea consecințelor politicilor publice.
 • Elaborarea de studii și transmiterea unor recomandări și concluzii la modelele de comportament economic.
 • Susținerea și finanțarea unor publicații de profil economic prin care să fie diseminate mesajele și cercetările apropundate de specialiștii asociației.
 • Asociația nu va avea nicio atitudine părtinitoare și nici nu va angaja vreunui dintre membrii săi în orice poziție pe probleme economice practice.
 • Spiritul acestor obiective a fost menținut de-a lungul istoriei ASPES.
 • Fondată din personalități vizibile ale mediului de afaceri și al cercetării științifice, ASPES devine, de la zi la zi, tot mai interesantă pentru cadrele didactice din învățământul superior de profil economic. Astfel, suntem mândri să constatăm că un număr tot mai mare de membri din sfera academică, dar și din rândul breslelor profesionale (bancheri, auditori, experți, contabili, avocați, notari etc).
 • În prezent, numărul membrilor ASPES este de aproximativ 100 de membri, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind cadre universitare. Aproximativ 15% sunt angajați în afaceri și industrie, iar restul, în mare măsură, dețin funcții în administrația centrală sau în alte organizații non-profit.

Beneficii ale membrilor ASPES

În calitate de membru ASPES te alături celor peste 1.000 de specialiști și experți în cultura social-economică a României care împărtășesc deja valorile acestei asociații. În APSES vei avea satisfacțiile unei experiențe care, cu siguranță, vor contribui la dezvoltarea ta profesională.

 • În calitate de membru ASPES vei avea acces nelimitat la resursele asociației: studii, cercetări, participarea la dezbateri și conferințe.
 • În calitate de membru ASPES vei avea acces gratuit la portofoliul online al grupului de presă ASPES-Economistul: economistul.ro, www.editiespeciala.ro, www.aspes.ro.
 • În calitate de membru ASPES vei avea reducere de 30 la sută din abonamentul anual la revista ECONOMISTUL, cea mai longevivă publicație de profil din România, ai cărei contributori sunt personalități de marcă ai vieții economico-sociale românești.

Echipa

Consiliul director

Se ocupă de coordonarea activității curente ASPES

team_image
Președinte

Dr. Ec. Constantin Boștină

team_image
Secretar General

Dinu Dinulescu

Consiliul de onoare

Compus din personalități ale vieții economice și științifice

team_image
membru corespondent al Academiei Române

Prof.univ.dr. Gheorghe Zaman

Consiliul stiintific

Are în vedere respectarea principiilor științifice activității ASPES.

team_image
Director

Leonard Cazan

Director adjunct

Corneliu Russu

Membri fondatori

1. Şerban Altangiu
2. Florian Bercea
3. Constanţa-Nicoleta Bodea
4. Constantin Boştină
5. Paul Bran
6. Leonard Cazan
7. George Cojocaru
8. Alexandru Cosac
9. Dumitru Gheorghe Mircea Coşea
10. Vasile Deleanu
11. Eugen Dijmărescu
12. Marin Dinu
13. Ionel Dumitrescu
14. Florin Victor Dumitriu
15. Ioan Erhan
16. Cristian Gorie
17. Ştefan Niculaie Mihai
18. Liviu Mureşan
19. Tiberiu Ovidiu Muşetescu
20. Horia Ion Neamţu
21. Mişu Negriţoiu
22. Ovidiu Nicolescu
23. Ion Niţu
24. Dan Pascariu
25. Florin Pogonaru
26. Alexandru Puiu
27. Petru Rareş
28. Ion Gh. Roşca
29. Constantin Teculescu
30. Răzvan Temeşan
31. Bujor Bogdan Teodoriu
32. Gheorghe Zaman